Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Olvasónk!

Köszöntöm Nemesbikk megújult honlapján minden kedves látogatónkat!

A honlap megújítása azt a célt szolgálta, hogy az oldal könnyen áttekinthető menürendszer felépítéssel, összehangolt, felhasználóbarát korszerű technikai elemekkel, egységes,gazdag képanyaggal, a településhez illeszkedő design kialakítással, friss, aktuális részletes tartalommal szolgálja az információszolgáltatást, a figyelemfelkeltést és a megismertetést.

Nemesbikk község Dél-Borsodban Miskolctól 36, Tiszaújvárostól 15 km-re található, közúton jól megközelíthető, közel 1 000 fős település.

A község határában megy el a 2002 évben átadott M3-as autópálya, melynek hejőkürti felhajtó ága alig 10km-re található.
Nemesbikk a tiszaújvárosi ipari parkok vonzáskörzetében fekszik, melyhez a 2006 évben átadásra került sztrádaösszekötő út jó megközelítést, és a helyieknek kedvezőbb munkalehetőséget biztosít.
A település első írásos említése 1221-ből származik. A régi időkben a települést tisztán nemesi családok lakták, erre utal a település neve is.

Az itt lakók református vallást gyakoroltak, melynek emlékét őrzi az 1886-88-ban épült műemlék templom.
A rendszerváltáskor a település megszabadult a társközségi státusztól, azóta is dinamikusan fejlődik: 2005 óta körjegyzőségi székhelye Hejőkürtnek.

Bízom benne, hogy honlapunkon látottak felkelttették érdeklődését és hamarosan személyesen is, ellátogat községünkbe, ahol kellemes környezetben letelepedhet családjával, vagy előnyös gazdasági kapcsolatokra találhat.

Viszontlátásra reményében:

Bódogh Bertalan
polgármester

© 2012-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.